1. zastávka

Horná Nitra – Bošany, Partizánske, Prievidza

Bratislava – Horná Nitra (160 km, 2 hodiny 30 minút)

Čakali by ste, že v dedinke kúsok od Partizánskeho nájdete jednu z najlepších pízz na Slovensku? Presne takto sa začal náš trip v zložení foodblogger, fotografka a pes: pizzou Neapolka v Bošanoch, ktorú tu robia šokujúco autenticky vrátane surovín, receptu či dodržaného času kysnutia, z okienka dedinského domčeka.

Večer sme zakotvili v Partizánskom, kam sme cielene prišli najmä za baťovským architektonickým a urbanistickým dedičstvom. Najlepšie, ako pochopiť toto vzorové priemyselné mesto, je navštíviť Baťa point, kde si viete objednať sprevádzanie mestom s vynikajúcim výkladom. Dozviete sa o fabrikách, systéme mesta, baťovských domčekoch a mnoho ďalších fascinujúcich informácií, po ktorých toto mesto uvidíte úplne inými očami. 

Po prehliadke nás lákalo dať si kávu v našej obľúbenej Kultúry Coffee v miestnom kultúrnom dome, no museli sme vyraziť ďalej. V Prievidzi sme nemali šťastie na podnik, do ktorého sme mierili, pretože bol z neočakávaných príčin zavretý, no našťastie sa hneď za rohom nedávno zložili Palmstreet Boyz, ktorých si Bratislavčania pamätajú z chvíľkového pôsobenia s foodtruckom. Teraz majú kamennú reštiku v Prievidzi a okrem fantastickej thajskej kuchyne robia všetku možnú Áziu, rovnako fantastickú.

keyboard_arrow_up